Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborový salát 2: S avokádem a chilli

Kdo se odváží porušit rodinnou tradici a připraví si na štědrovečerní stůl bramborový salát trochu jinak, nebude litovat – tato pikantní verze je nejen výborná, ale také zdravá!

Pro 4 osoby potřebujeme: 1 kg brambor, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 červenou chilli papričku, 3 lžíce zastudena lisovaného slunečnicového oleje, 2 lžíce limetkové šťávy, 2 zralá avokáda, svazeček čerstvého koriandru, mletý bílý pepř, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak přidáme nadrobno nasekanou cibuli, česnek a papričku, promícháme s olejem a limetkovou šťávou a necháme vychladnout.

Avokádo oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s nasekaným koriandrem vmícháme do salátu. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Foto: Archiv Burdy (1)