Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborový salát 1: S červenou cibulí

Abychom vás příliš nevyděsili, zahájíme miniseriálek variací na bramborový salát víceméně klasikou, kterou zpestříme aromatičtější a barevně výraznější červenou cibulí.

Pro 4 osoby potřebujeme: 600 g brambor, 1 červenou cibuli, 1 mrkev, 
1 petržel, kousek celeru, 100 g mraženého hrášku, 4 sterilované okurky, 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce smetanového jogurtu, 1 lžíci plnotučné hořčice, ocet, mletý bílý pepř a sůl v množství podle chuti

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, poté je oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do misky. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do cedníku, prolijeme vroucí vodou a přidáme do mísy k bramborám.

Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a uvaříme společně s hráškem doměkka. Pak kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky a spolu s hráškem, nadrobno nakrájenou okurkou a nasekanými vejci přisypeme k bramborám. Majonézu promícháme s jogurtem a hořčicí a vmícháme k salátu. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme octem. Bramborový salát necháme uležet v chladu alespoň hodinu.

Foto: Archiv Burdy (1)