Pozvánka: Slavní šéfkuchaři a to nej z prvorepublikové kuchyně

Prvorepubliková kuchyně se formovala v době prudce se zvyšující životní úrovně – což se sice o dnešní době říci nedá, ale právě proto bychom na to při dobrém jídle mohli aspoň na chvíli zapomenout. Tehdy se v Praze i dalších větších městech houfně otvíraly restaurace, kavárny, taneční bary, cukrárny… a všude se dobře vařilo a jedlo. Velkou inspirací byla tehdejším šéfkuchařům anglická a francouzská kuchyně, takže se ve svých kulinářských experimentech pouštěli i do přípravy žabích stehýnek či šneků, ale také krémových polévek, rafinovaných bujonů, nákypů apod. Festivalu se účastní tematicky zaměřené restaurace. Potrvá od 9. do 29. září a vybrané speciality budou k mání výhradně v jeho rámci. Více informací, celou nabídku a také možnost rezervovat si speciální tříchodové menu máte na www.festivalchuti.cz či www.masarykovomenu.cz.

Foto: www.masarykovomenu.cz (1)

@svetzeny