Pečte a vyhrajte!

Uděleno však bude ještě mnoho dalších cen – věcných. Takže neváhejte a pusťte se do práce. Přihlásit můžete koláče, buchty, záviny, zkrátka jakékoli sladké české moučníky. Musejí však být tuzemské – z jakéhokoli kraje ČR. „Právě ten regionální prvek se mi nejvíc líbí,“ říká Markéta Hrubešová, která je patronkou soutěže. „V Čechách a na Moravě je velká tradice pečení sladkých koláčů a moučníků a jsem přesvědčená, že máme být na co hrdí. A já se velmi ráda nechám inspirovat.“ Na vítězný recept je velmi zvědavý i Zbyněk Merunka v roli patrona. Tak neváhejte a pusťte se do pečení!

Základní kolo soutěže Nejlepší český koláč 2013 probíhá na internetu. Fotku upečeného koláče spolu s receptem přihlaste na www.nejlepsiceskykolac.cz, a to nejpozději do 19. 8. Za každý kraj pak vyhraje jeden koláč (ten, který získá nejvíc bodů v internetovém hlasování). A tento vítězný reprezentant svého kraje postoupí do celorepublikového finále, které proběhne 5. 9. Tam bude mít čtrnáct finalistů možnost předvést své umění „naživo“ a upéct soutěžní koláč přímo před porotou složenou ze známých osobností i odborníků.

Foto: www.nejlepsiceskykolac.cz (1)

@svetzeny