Přejít k hlavnímu obsahu

Recept krok za krokem: Slovenská baba

Naši slovenští sousedé mají nespočet receptů, které stojí za to vyzkoušet. Mezi ně rozhodně patří tradiční velikonoční baba z králičího masa.

Ingredience:

200 g králičí pečeně
150 g kuřecích srdíček
2 dcl bílého vína
7 rohlíků
2 cibule střední velikosti
7 vajíček (5 syrových + 2 uvařená natvrdo)
hrst petrželové natě
sůl
koření
vepřové sádlo a strouhanka na vysypání pekáče

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dvě keramické zapékací mísy, jednu větší a jednu menší, vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme stranou. Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalejeme mlékem.

Nakrájenou cibulku dáme osmažit na másle nebo sádle. Játra a srdíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme osmaženou cibulku, nejprve srdíčka dusíme zalitá vínem cca 10 minut. Když se víno vyvaří, zvýšíme plamen, přidáme játra a zprudka opečeme, dochutíme solí a kořením.

11_copy_copy_copy_copy

Do nádivky nakrájíme dvě vajíčka uvařená natvrdo, jednu kapii a petrželovou nať. Nakrájené ingredience přidáme k rohlíkům, potom přidáme i hotovou masovou směs, zamícháme.

a_plnka_v_misach

V jiné míse si vyšleháme pět vajec a přidáme je do rohlíkové směsi. Dobře promícháme, naplníme zapékací mísy a dáme péct na cca 45 minut až 1 hodinu.

Další práci foodblogerky „Tinajedoma“ můžete najít na blog.kitchenaid.cz.