Přejít k hlavnímu obsahu

Plněné těstovinové mušle

Receptů na úpravu těstovin není nikdy dost. Pokud se vám už přejedly klasické špagety či nudle, vyzkoušejte něco nového.

Pro 4 osoby potřebujeme: 300 g těstovinových mušlí (velké), 400 g čerstvého špenátu, olivový olej, 400 g sýra cottage, 3 stroužky česneku, 1 lžíci parmazánu, pepř, sůl

Špenátové listy omyjeme, osušíme a v pánvi na oleji asi 2 minuty dusíme. Pak vmícháme sýr, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a necháme krátce okapat.

Těstoviny naplníme připravenou směsí, dáme je do vhodné zapékací mísy vymazané trochou oleje, posypeme parmazánem a přibližně 15 minut zapékáme v troubě předehřáté na 185 °C. Hotové těstoviny lehce zakápneme panenským olivovým olejem a podáváme s omáčkou a olivami.

Foto: Archiv Burdy (1)