Přejít k hlavnímu obsahu

Plněné těstovinové mušle

Receptů na úpravu těstovin není nikdy dost. Pokud se vám už přejedly klasické špagety či nudle, vyzkoušejte něco nového.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Pro 4 osoby potřebujeme: 300 g těstovinových mušlí (velké), 400 g čerstvého špenátu, olivový olej, 400 g sýra cottage, 3 stroužky česneku, 1 lžíci parmazánu, pepř, sůl

Špenátové listy omyjeme, osušíme a v pánvi na oleji asi 2 minuty dusíme. Pak vmícháme sýr, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a necháme krátce okapat.

Těstoviny naplníme připravenou směsí, dáme je do vhodné zapékací mísy vymazané trochou oleje, posypeme parmazánem a přibližně 15 minut zapékáme v troubě předehřáté na 185 °C. Hotové těstoviny lehce zakápneme panenským olivovým olejem a podáváme s omáčkou a olivami.

Foto: Archiv Burdy (1)

×