Přejít k hlavnímu obsahu

Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

Vyznejte lásku po francouzsku.

Příprava zabere asi 1 hodinu a 5 minut. Vystačí na cca 12 porcí.

Ingredience na krém:

1 balení krému z Pařížského dortu Dr. Oetker, 
400–500 ml smetany ke šlehání



Ingredience na těsto:


1 balení korpusu z Pařížského dortu Dr. Oetker
, 260 ml vody
, 30 ml oleje, 
1–2 vejce



Ingredience na potření a posypání:


zavařené brusinky (hmotnost 200 g)
, 1 zarovnaná lžíce prosátého kakaa

Postup:

1. Na přípravu krému svařte obsah se směsí na krém (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) se smetanou podle návodu na obalu a uložte na tři hodiny, nejlépe přes noc, do chladničky.



2. Na přípravu těsta smíchejte obsah sáčku se směsí na korpus (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) s vodou, olejem a vejci podle návodu na obalu. Připravte si formu ve tvaru srdce (Ø 22–24 cm). Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Předehřejte troubu (elektrickou na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C, plynovou a 2. stupeň). Formu vložte do trouby a pečte asi 35 minut.



3. Po upečení nechte korpus vychladnout a jednou podélně rozřízněte. Na spodní část korpusu rozetřete brusinky.



4. Vychlazený krém vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinu krému naneste na brusinky, uhlaďte a přikryjte vrchním dílem korpusu. Zbytkem krému potřete povrch a okraje dortu. Na povrchu dortu nožem vytvořte rýhovaný vzor a posypte kakaem. Dort uložte do chladničky.