Přejít k hlavnímu obsahu

Sezona českého chřestu právě začíná

Letos se kvůli tuhé zimě trochu zpozdila, ale už je tady! V sobotu 4. května ji zahájí tradiční Slavnosti českého chřestu přímo v Hostíně u Vojkovic.

Na návštěvníky zde čeká nejen nákup čerstvě sklizeného chřestu za zvýhodněné ceny, ale také ochutnávky chřestových specialit od renomovaných kuchařů, hudební a dětský program, soutěž Chřestožrout roku 2013, pivní a vinné speciality aj. V obchodních řetězcích a ve vybraných restauracích by měl být nefalšovaný tuzemský chřest ke koupi nejpozději od 6. května. Mezi tradiční a nejčastější úpravy chřestu patří chřestový krém, chřest s ranými bramborami a holandskou omáčkou či chřestové saláty. Nemusíte se však bát ani méně obvyklých kreací, jako je například syrový chřest s jahodami a podobně. Návody na to, jak poznat čerstvý chřest, jak ho upravit pro vaření a řadu receptů a novinek najdete na www.ceskychrest.cz.

Foto: Depositphotos (1)