Pěna jako obláček

Řada automatických pěničů na mléko disponuje funkcí studeného pěnění, takže můžete napěnit studené nebo vlažné mléko bez ohřevu, a snadno tak vyčarovat osvěžující nápoj jako dělaný k letnímu posezení s přáteli. Pěniče rozhodně nejsou určené výhradně pro milovníky kávy. Stejně dobře jimi našleháte mléko pro lahodné kakao nebo pěnu na horkou čokoládu, které zejména děti tolik milují.

Jednotlivé přísady lze do mléka přidávat i během šlehání. Některé modely automatických pěničů mají konvičku s víčkem s vyjímatelným středem; toto řešení umožňuje pohodlnější přidávání jednotlivých přísad, aniž by šlehané mléko mohlo vystříknout ven. Existují také typy, u kterých můžete teplotu výsledného nápoje nastavit v rozmezí od 40 °C až do 
80 °C. Pěniče bez této funkce zahřívají mléko na předem stanovenou teplotu, optimální hodnota je 68 °C. Dosažení správné teploty je řízeno pomocí chytrého termostatu. Pěniče mají objem od 200 do 500  ml, lepší je koupit ten větší. Objem mléka totiž při šlehání roste.

Náš tip: Objevte v sobě skrytý talent a pokuste se vytvořit svůj vlastní unikátní nápoj – fantazii ani výběru ingrediencí se meze nekladou. Rozhodně uspějete s medem, sirupem nebo s inspirativním čajem Chai.

Foto: Depositphotos (1)

@svetzeny