Všestrannost v kuchyni, elegance na stole

Také dáváte přednost obědu nebo večeři v klidu domova před restaurací či fast-foodem? Není divu. Tento trend domácího stravování je totiž v českých rodinách čím dál populárnější. A při vlastní přípravě pokrmů se rozhodně hodí pomocníci, na něž je spolehnutí. Právě to splňují produkty značky Berndes, která již po více než 90 let kombinuje německou kvalitu a unikátní materiály s elegantním provedením.

Nyní lze vybrané výrobky této značky výhodně zakoupit v prodejnách Albert. V rámci probíhající věrnostní kampaně mohou zákazníci daného řetězce využít nasbíraných bodů za své nákupy a uplatnit slevu až 97 % na jimi vybraný kus nádobí. Zvolit mohou ze dvou litinových hrnců a pestré nabídky keramických zapékacích misek. Celou sadu pak doplňuje stěrka spolu s vařečkou. Albert dlouhodobě věnuje svou pozornost nejen výběrovému sortimentu potravin, ale též kvalitě pojící se s jejich přípravou.

ahold-kure-2

Hrnce Berndes jsou vyráběny z litiny, díky jejímž vlastnostem mohou být používány na všech typech sporáků včetně indukčních varných desek. Stejně tak je lze využít i pro pečení v troubě.  Jsou tudíž věrným pomocníkem na dlouhá léta. Pokličky hrnců jsou navrženy tak, aby jejich speciální důlky rovnoměrně navracely vysráženou vlhkost zpět do pokrmu a docházelo k permanentnímu mírnému samopodlévání. Na litinové nádobí této značky se vztahuje celoživotní záruka na výrobní vady.

Keramické misky několika barev jsou vhodné jak pro marinování, pečení či opékání, tak
k servírování. Jejich všestrannost však tímto výčtem nekončí. Lze je uchovávat v mrazáku, mýt v myčce nebo je používat při úpravě pokrmů v mikrovlnné či klasické troubě.

Díky kvalitě a výjimečnosti produktů Berndes se vaření stává potěšením. Nevěříte? Popusťte uzdu své kulinářské fantazii a inspirujte se třeba receptem na kuřátka se špenátovou nádivkou.

Kuřátka se špenátovou nádivkou

Ingredience na nádivku:

  • 1 kg špenátových listů, opraných
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 100 g strouhanky
  • 1 bílek
  • máslo na vytření alobalu

Ingredience na kuřátka:

  • 4 baby kuřátka
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 svazek petrželky, nasekané
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek šalvěje
  • 1 citron, nakrájený na kolečka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g másla, pokojové teploty

Troubu předehřejte na 220 °C. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte
a co nejvíce vody z něj vymačkejte. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.

Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Následně do nich vložte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, případnými zbytky bylinek můžete kuřátka posypat. Poté je zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřátkům. Hotovo! S jakou přílohou si na téhle lahodě pochutnáte nejvíce? Zkuste třeba vařené brambory. Dobrou chuť.

@svetzeny