Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 1: Burritos

Neláká vás dopřát si doma večeři jako z mexické restaurace? Není to složité – ve čtyřech pokračováních vás naučíme, jak na to!

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Proč bude mít náš minikurz čtyři části? Protože nejoblíbenější způsoby přípravy populární plněné tortilly jsou také čtyři: burritos, fajitas, quesadillas a enchiladas. Začínáme receptem na burritos.

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g kuřecího masa, 3 rajčata, 1 cuketu, 1 balení koření Santa Maria Burritos, 1 balení tortill Santa Maria, 1 balení Santa Maria Salsa medium, olivový olej, pepř, sůl

Maso pokrájíme na kousky, potřeme trochou oleje a burritos kořením. Necháme chvíli odpočinout.

Rajčata nakrájíme na kostičky. Cuketu podélně rozkrojíme na dlouhé a pevné plátky, které můžeme lehce osolit a opepřit.

Maso propečeme na grilu z obou stran došťavnata. Cuketu grilujeme krátce z obou stran.

Směs masa a rajčat plníme do nahřátých tortill s trochou salsy. Servírujeme s grilovanou cuketou.

Náš tip: Tortilly nejlépe připravíte tak, že je lehce navlhčíte vodou a krátce prohřejete v mikrovlnce, troubě či na grilu. Tortilla pak bude teplá, vláčná a nebude se lámat.

Foto: Santa Maria (1)

×