Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 1: Burritos

Minikurz mexické kuchyně 1: Burritos

Neláká vás dopřát si doma večeři jako z mexické restaurace? Není to složité – ve čtyřech pokračováních vás naučíme, jak na to!

Proč bude mít náš minikurz čtyři části? Protože nejoblíbenější způsoby přípravy populární plněné tortilly jsou také čtyři: burritos, fajitas, quesadillas a enchiladas. Začínáme receptem na burritos.

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g kuřecího masa, 3 rajčata, 1 cuketu, 1 balení koření Santa Maria Burritos, 1 balení tortill Santa Maria, 1 balení Santa Maria Salsa medium, olivový olej, pepř, sůl

Maso pokrájíme na kousky, potřeme trochou oleje a burritos kořením. Necháme chvíli odpočinout.

Rajčata nakrájíme na kostičky. Cuketu podélně rozkrojíme na dlouhé a pevné plátky, které můžeme lehce osolit a opepřit.

Maso propečeme na grilu z obou stran došťavnata. Cuketu grilujeme krátce z obou stran.

Směs masa a rajčat plníme do nahřátých tortill s trochou salsy. Servírujeme s grilovanou cuketou.

Náš tip: Tortilly nejlépe připravíte tak, že je lehce navlhčíte vodou a krátce prohřejete v mikrovlnce, troubě či na grilu. Tortilla pak bude teplá, vláčná a nebude se lámat.

Foto: Santa Maria (1)