Přejít k hlavnímu obsahu

Krůtí steak na šalvěji s parmskou šunkou

Luxusní sváteční oběd, jehož příprava není příliš náročná, ale rodina či přátele vás za něj prohlásí za kuchařskou špičku.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Na 4 porce potřebujeme:

4 krůtí prsní řízky, 4 plátky parmské šunky, 4 lístky šalvěje, 4 tenká kolečka citronu, 1 lžíci hladké mouky na poprášení masa, 2 lžíce řepkového oleje, 2 dcl dezertního vína (marsala, portské), pepř, sůl

Maso jemně naklepeme, zlehka osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme plátek parmské šunky, lístek šalvěje a párátkem připíchneme kolečko citronu. Zlehka obalíme v mouce, opečeme na oleji z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme dezertní víno a vaříme několik minut, aby se maso propeklo a šťáva lehce zhoustla. Podáváme s restovanou sezonní zeleninou a šťouchanými bramborami.

Tip: Těsně před koncem můžeme do omáčky zamíchat oříšek másla.

Foto: Quent s. r. o. (1)

×