Přejít k hlavnímu obsahu

Houbomanie 4: Houby zapečené s mozzarellou

Houbový recept pro labužníky – a přitom je tak jednoduchý. Originální chuťový akord hub a sýra překoná všechna očekávání.

Pro 4 osoby potřebujeme: 8 plátků bagety, olej na potření, 1 stroužek česneku, 40 g másla, 300 g hub, 2 snítky rozmarýnu, 2 snítky šalvěje, 2 mozzarelly po 100 g, pepř, sůl

Plátky chleba potřeme olejem a opečeme je po obou stranách na rozpálené grilovací pánvi dozlatova. Necháme vychladnout a potřeme stroužkem česneku.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby pokrájené na plátky, nasekaný rozmarýn a lístky šalvěje. Osolíme, opepříme a smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Do pánve natrháme mozzarellu a vložíme ji na pár minut pod rozpálený gril, dokud se nerozpustí. Ihned podáváme s česnekovými tousty, které namáčíme do rozpuštěného sýra.

Foto: Archiv Burdy (1)