Přejít k hlavnímu obsahu

Bylinkové slazení

Chcete omezit příjem cukru, ale umělá sladidla vás nelákají? Tak vyzkoušejte stévii neboli sladkou trávu.

Stévie sladká je jihoamerická rostlina, s níž si indiáni sladili maté a používali ji také jako lék na pálení žáhy i na cukrovku. Ačkoli je až 300x sladší než cukr, je na rozdíl od něj prakticky nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a hodí se i pro diabetiky. V listopadu 2011 ji EU schválila jako přírodní přídatnou látku do potravin. Pod názvem „sladká tráva“ si ji můžete opatřit živou v květináči (velká květinářství) či sušenou (bylinkářství, obchody se zdravou výživou). Nejjednodušší však je koupit si ji jako přírodní sladidlo. Fytostevin se prodává ve formě tablet či kapek (drpopov.cz).

Foto: Depositphotos (1)