Skvělý recept: Dušená kuřecí prsíčka na celeru

Dušení je velmi vhodný způsob přípravy pokrmů, když si zrovna hlídáte linii. Potraviny zbytečně nepřepalujete na olej, a tak si zanechají všechny své cenné hodnoty. Parní hrnec je určitě velkým pomocníkem, ale pokud ho nevlastníte, tak přípravu dušeného pokrmu hravě zvládnete i bez něj.

Pro 4 osoby budeme potřebovat:

4 kuřecí prsíčka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g řapíkatého celeru, 1 lžíce másla, vývar, 60 g anglické slaniny, 1 malá cibule, sůl, mletý bílý pepř

Postup:

1. V kastrole na másle s kostičkami slaniny osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přidáme kuřecí maso obalené v hladké mouce. Osolíme, opepříme a zlehka osmahneme.

2. Podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme oloupaný, na dílky nakrájený řapíkatý celer a dusíme doměkka. Podáváme s pečivem, ozdobené lístky celeru.

Foto: Depositphotos (1)

@svetzeny