Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové šašliky s rozmarýnem a cuketou

Vepřové šašliky s rozmarýnem a cuketou

Špízy jsou skvělé v tom, že je vždy můžete obměnit a vykouzlit tak pokaždé jinou dobrotu. K vepřovému masu a zelenině se skvěle hodí opečené brambory, které navíc můžete potřít česnekem a zázvorem, a dodat jim tak správný říz!

Pro 4 osoby budete potřebovat:

• 1 velká cuketa (cca 225 g) • 125 g cherry rajčátek • 8 snítek rozmarýnu • 600 g vepřové kotlety • sůl • pepř • 400 g předvařených brambor • 125 g bylinkového másla

Postup:


1. Cuketu omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Cherry rajčátka omyjte. Rozmarýn omyjte, osušte a otrhejte lístečky. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na zhruba stejně velké kousky.

2. Maso a zeleninu střídavě napichujte na rozmarýnové větvičky, případně na dřevěné špejle. Podle chuti špízy osolte a opepřete a na rozpáleném grilu je opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to přibližně 
8 až 10 minut.

3. Brambory nakrájejte na silnější plátky, osolte je a opečte v rozehřáté troubě dozlatova. Opečené špízy potřete bylinkovým máslem a ihned podávejte s pečenými bramborami.

Příprava: 40 minut
Na osobu: cca 640 kcal; 2675 kJ