Pečená zelenina s kuskusem a česnekovým dipem
Barevná mísa z pečené mrkve, cukety, papriky a červené cibule. Stačí pokapat olivovým olejem, posypat bylinkami a upéct. K tomu kuskus zalitý horkou vodou a jogurtový dip s česnekem. Levné, rychlé, syté.
Cizrnový salát s avokádem (možné s vejcem natvrdo)
Konzerva cizrny, nakrájené avokádo, vajíčko a lžička hořčice v zálivce. Vše promíchat, lehce osolit, opepřit – a hotovo. Můžete přidat rukolu nebo ledový salát. Skvělé i na druhý den do krabičky.
Špenátové palačinky s tvarohem a ořechy
Do těsta na palačinky přimixujte čerstvý špenát – vznikne zelená radost! Namažte je tvarohem, posypte vlašskými ořechy a zakápněte medem, můžete přidat i granátové jablko. Rychlý sladko-slaný brunch, který vypadá jako z kavárny.
Bramborové kari s kokosovým mlékem
Nakrájené brambory, mrkev, hrášek a trochu červené čočky vařit v kokosovém mléku s kari pastou. Dochutit solí, citronem a podávat s rýží nebo naanem. Nejen vegetariánsky výživné, ale i sytivé a voňavé.
Pečený květák s parmazánem a jogurtovým dipem
Růžičky květáku obalit v trošce oleje, kurkumě a strouhaném parmazánu, upéct dozlatova. K tomu bílý jogurt s citronem a česnekem. Ideální jako oběd, příloha i svačina.
5 tipů, jak znovu začít vařit doma, snadno, zdravě a s chutí
1. Začněte jednoduše a malými kroky
Nikdo neříká, že musíte rovnou péct domácí kváskový chléb nebo dělat po práci ratatouille. Začněte třeba míchanými vajíčky se zeleninou nebo jednoduchou polévkou. Cílem je vrátit se do kuchyně bez stresu. Vaše jídlo nemusí být dokonalé, stačí, když bude vaše, domácí.
2. Naplánujte si 2 až 3 domácí jídla týdně
Nevařte každý den. Ale zkuste si do diáře napsat „domácí večeře“ dvakrát týdně a držte se toho. Můžete zkusit „polévkový pondělek“, „těstovinovou středu“ nebo „páteční brunch“. Když z toho uděláte zvyk, bude to snazší než dieta.
3. Nakupujte s rozumem a podle plánu
Sáhněte po základních surovinách: vajíčka, rýže, těstoviny, luštěniny, mražená zelenina, kuře, sýr, bylinky. S těmito pár věcmi se dá kouzlit celý týden. A pokud vás nebaví stát v obchodě, napište si seznam a nakupte online.
4. Navařte si na později
Uvařte větší množství a část si dejte do krabiček nebo zamrazte. Tak si i v hektickém dni ohřejete něco, co víte, že je poctivé. Žádná přemíra soli, cukru ani skrytých přísad. Jen vaše porce, kdykoli je potřeba.
5. Dělejte z vaření rituál, ne povinnost
Zapněte si hudbu, otevřete si víno (nebo minerálku), a hrajte si. Zapojte děti, partnera nebo jen vlastní fantazii. Vaření je radostné a může být i zábava. A přesně o to jde.
Prohlédněte si další galerie
- Adventní kalendář kosmetiky: Tuto bohatou sadu produktů v zimě rozhodně oceníte
- Numerologie na prosinec pro všechna životní čísla: Trojky se budou radovat, jedničky, pozor na impulsivnost
- Sestra Bena Cristovaa: Bianca slaví obrovský úspěch v Americe. S bratrem mají společný talent
- Lásky Lucie Vondráčkové: Vyhlášený krasavec, krasobruslař, manžel hokejista... I vztah se zápasníkem je už minulostí
- Dokonalý úsměv i v zimě? Vsaďte na hydratační rtěnky, které rty osvěží a chrání
44 Kč