Přejít k hlavnímu obsahu

Zapečené menu: Cibulačka po francouzsku

pro 4 osoby:

3 velké cibule, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 4 plátky toastového chleba, 50 g nastrouhaného sýra (Francouzi používají sýr Gruyère), sůl a čerstvě mletý pepř

Salát jako z restaurace? Díky jediné ingredienci

Salát je zdravý, lehký a našemu tělu velice prospívá. Ne vždy však smíchaná zelenina v našem jídelníčku skóruje. Chyba není v zelenině, ale v přidaných ingrediencích. Stačí jedna složka a váš salát bude chutnat jako z restaurace.
svetzeny.cz
  • Předehřejte troubu na 200 °C a zapněte na ní funkci gril.
     
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Do velkého kastrolu vložte máslo o velikosti ořechu, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak lehce zaprašte moukou a pomocí vařečky míchejte do chvíle, dokud nezačne hnědnout. Přidejte 1,5 litru vody, sůl, pepř a vařte přibližně 20 minut.
     
  • Než se polévka dovaří, připravte si toasty.Nakrájejte každý plátek na 4 díly a v pánvina zbytku másla je opražte dozlatova.
     
  • Připravte si 4 ohnivzdorné servírovací misky. Do každé misky nalijte porci polévky, rozdělte na ni opražené tousty a nastrouhaný sýr a vše uložte na pár minut do trouby pod gril. Jakmile je sýr rozpečený, vyndejte misky z trouby a ihned servírujte.

Bruschetta - snadno a rychle

svetzeny.cz

NĚCO NAVÍC:

Do základu polévky můžete přimíchat skleničku bílého vína.