Přejít k hlavnímu obsahu

Perfektní letní recept: hlávkové pesto

Info ikona
Pesto

Lahodné pesto během chvilky vylepší řadu pokrmů a je také pěkným doplňkem na vaši slavnostní tabuli. Už znáte salátové pesto?

Pesto patří vedle rajčatové omáčky k naprosté klasice mezi rychlými omáčkami. Ať už s těstovinami, jako zálivka, s rybami a masem nebo s rajčaty a mozzarellou – pesto zjemní nespočet pokrmů. Většina lidí zná bazalkové nebo rajčatové pesto, ale dělali jste někdy pesto s hlávkovým salátem? Během několika minut ukážeme, jak na to:

Přísady

  • 80 g hlávkového salátu
  • 1 lžíce piniových oříšků  
  • 80 gramů petrželky
  • 1 stroužek česneku  
  • 50 g parmezánu 
  • 70 ml olivového oleje  
  • 50 gramů másla  
  • 1 lžíce citronové šťávy  
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Nejprve si na pánvi bez tuku lehce opečte piniové oříšky. Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Salát dobře omyjeme a osušíme.
  2. Poté pomocí tyčového mixéru nebo kuchyňského robotu rozmixujte všechny ingredience kromě soli a pepře. Nakonec dochuťte solí a pepřem a nalijte do sklenice nebo použijte přímo.

Dobrou chuť!

Zdroj: Vaříme zdravě