Přejít k hlavnímu obsahu

Perfektní letní recept: hlávkové pesto

Info ikona
Pesto

Lahodné pesto během chvilky vylepší řadu pokrmů a je také pěkným doplňkem na vaši slavnostní tabuli. Už znáte salátové pesto?

Pesto patří vedle rajčatové omáčky k naprosté klasice mezi rychlými omáčkami. Ať už s těstovinami, jako zálivka, s rybami a masem nebo s rajčaty a mozzarellou – pesto zjemní nespočet pokrmů. Většina lidí zná bazalkové nebo rajčatové pesto, ale dělali jste někdy pesto s hlávkovým salátem? Během několika minut ukážeme, jak na to:

Přísady

  • 80 g hlávkového salátu
  • 1 lžíce piniových oříšků  
  • 80 gramů petrželky
  • 1 stroužek česneku  
  • 50 g parmezánu 
  • 70 ml olivového oleje  
  • 50 gramů másla  
  • 1 lžíce citronové šťávy  
  • sůl a pepř

Potraviny, které byste nikdy neměli grilovat: Vsadíme se, že jste to určitě porušili

Dokážete vyjmenovat všech pět potravin, které lidé běžně grilují, i když to není správný postup? Obzvláště jedna z nich vás hodně překvapí, vsadíme se, že i vy jste ji zkoušeli na grilu připravovat. Nesprávně zvoleným postupem můžete celý pokrm pokazit. Zjistěte, které potraviny na gril nepatří.
svetzeny.cz

Příprava

  1. Nejprve si na pánvi bez tuku lehce opečte piniové oříšky. Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Salát dobře omyjeme a osušíme.
  2. Poté pomocí tyčového mixéru nebo kuchyňského robotu rozmixujte všechny ingredience kromě soli a pepře. Nakonec dochuťte solí a pepřem a nalijte do sklenice nebo použijte přímo.

Dobrou chuť!

Zdroj: Vaříme zdravě