Přejít k hlavnímu obsahu

VELIKONOČNÍ PEČENÍ S BLOGERKOU MÁMA PEČE DOMA A ORION

Velikonoce, jedny z nejvíce oslavovaných svátků u nás, již čekají za dveřmi. S nimi máme spojený nejen příchod jara, barvení vajíček a pletení pomlázek, ale i pečení beránků, mazanců či jiných velikonočních dobrot. Je-li pro vás pečení tradicí či pouze zábavou, pak se nechte inspirovat jedinečným receptem od známé influencerky Máma peče doma, která ve spolupráci se značkou Orion vytvořila celočokoládový banánový chlebíček s peřinou z čokoládového krému.

CO O VELIKONOCÍCH OSLAVUJEME?

Velikonoce jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které s sebou nese i mnoho lidových tradic spojených s vítáním jara, které ovšem nijak nesouvisí se samotným křesťanským svátkem. Už týden před Velikonoční nedělí probíhá tzv. Pašijový týden, během kterého si křesťané připomínají poslední dny Ježíše Krista.

Oslavte tradice pečením

Při pečení je důležité mít správné a kvalitní ingredience, aby se zaručilo, že se výsledek podaří. Jednou z ingrediencí, která by vám neměla chybět při velikonočním pečení, je Orion Čokoláda na vaření. Ta dodá vašemu pečení výjimečnost a extra čokoládový prožitek, který si můžete rovnou vyzkoušet při tvorbě čokoládovo-banánového chlebíčku, který si pro vás připravila food blogerka Barbora Gorecká, jejíž náplní je také osobní realizace na blogu mamapecedoma.com.

CELOČOKOLÁDOVÝ BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Velikonoce... to je mazanec a beránek, ale co takhle zkusit něco jiného? Celočokoládový banánový chlebíček, který má na sobě peřinu čokoládového krému. To je jedno velké MŇAM!! Recept jsem si pro Vás připravila ve spolupráci s Orion,“ říká Barbora Gorecká.

RECEPT A CO NA NĚJ BUDETE POTŘEBOVAT

350 g hladké mouky
65 g holandského kakaa
3 g kypřícího prášku do pečiva
špetku soli
2 g jedlé sody
100 g másla pokojové teploty
2 vejce pokojové teploty
3 změklé banány
250 g cukru krupice
190 g bílého jogurtu
1 tabulku posekané čokolády Orion na vaření

Na čokoládový krém


120 ml smetany ke šlehání 33%
300 g mascarpone
200 g čokolády Orion na vaření

 

Info ikona
Orion

POSTUP

  1. Všechny suroviny si vytáhněte alespoň hodinu před začátkem pečení z lednice.

  2. Troubu si rozpalte na 200°C a formu na chlebíček si vyložte pečícím papírem.

  3. V misce si smíchejte prosátou mouku, prosáté kakao, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a dejte misku na chvilku bokem.

  4. Do mísy si dejte máslo spolu s cukrem a šlehejte asi 5 minut na nejvyšší rychlost, poté přidejte jedno po druhém vejce a nakonec rozmačkané banány. Mixér vypněte a pomocí cukrářské štěrky zapracujte moučnou směs a nakonec jogurt. 

  5. Nakonec si nasekejte jednu tabulku čokolády Orion na vaření na malé kousky, které obalte v malé hrstce mouka s vmíchejte ji do těsta. Takto připravené těsto si dejte do chlebové formy a pečte 35-40 minut (zkuste špejlí, jestli už je hotovo).

  6. Chlebíček nechte ve formě zcela vychladnout a poté ho pomocí pečícího papíru vytáhněte ven.

  7. Na zchladlý chlebíček si připravte krém. Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte dvě tabulky čokolády Orion na vaření a nechte ji pak vychladnout do pokojové teploty. Mezitím si v míse vyšlehejte do polohu smetanu ke šlehání a poté přidejte po lžící mascarpone. Nakonec přilejte čokoládu a vše vyšlehejte v hladký krém. Ten pak naneste na připravený chlebíček.

  8. Chlebíček ozdobte třeba čerstvým ovocem, čokoládovými vajíčky nebo květy.

Info ikona
Orion