Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní bazalková polévka

Jestli už vám dochází nápady, co vaší rodině naservírovat na stůl, máme pro vás tip na chutnou a rychlou bylinkovou polévku.

Ingredience:

80 g másla
50 g hladké mouky
200 ml mléka
600 ml zeleninového vývar
čerstvá bazalka
tymián
oregano
mořská sůl
200 ml smetany
olivový olej na zakápnutí
celozrná bageta k podávání

Čas přípravy: 15 minut
Náročnost: nízká

 

Postup:

Do hrnce dejte máslo a nechte rozpustit. Přisypte mouku, promíchejte a zalijte mlékem. Za stálého míchání nechte jíšku zhoustnout. Poté přidejtte zeleninový vývar, dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 20 minut. Do polévky přidejte omyté lístky bazalky, tymián a oregano. Podle chuti přidejte sůl a nakonec přilijte smetanu. Vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru.

Polévku ozdobte lístky čerstvé bazalky a zakápněte olejem. Podávejte s křupavými bagetkami.

Dobrou chuť!