Přejít k hlavnímu obsahu

Červená čočka po indicku

Hledáte jednoduchost a zároveň výtečnou chuť? Tento recept je přímo pro vás. Základ tvoří pár lehce dostupných surovin, které na talíři rozehrají božskou symfonii.

Pro 4 osoby:

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
1 lžička mletého kari
1 lžička sušeného koriandru
250 g červené čočky
500 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
250 g rýže basmati
1 limetka

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osmahněte ji v hrnci na rozehřátém oleji. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, kari (pokud chcete ostřejší verzi, přidejte klasické pálivé kari) a koriandr.

Nechte provonět a poté vmíchejte červenou čočku opranou ve studené vodě. Zalijte vývarem a na mírném stupni vařte 15 minut.

Nakonec přilijte kokosové mléko a nechte ještě 5 minut táhnout. Uvařenou čočku můžete nakonec promixovat, ale není to nutné, protože během vaření dostatečně změkne.

Pánev rozehřejte, vsypte rýži a krátce orestujte. Zalijte ji 400 ml vody a vařte 15-20 minut doměkka. Rýži podávejte s čočkou a podle chuti zakápněte šťávou z limetky.

Dobrou chuť!