Přejít k hlavnímu obsahu

Červená čočka po indicku

Hledáte jednoduchost a zároveň výtečnou chuť? Tento recept je přímo pro vás. Základ tvoří pár lehce dostupných surovin, které na talíři rozehrají božskou symfonii.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Pro 4 osoby:

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
1 lžička mletého kari
1 lžička sušeného koriandru
250 g červené čočky
500 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
250 g rýže basmati
1 limetka

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osmahněte ji v hrnci na rozehřátém oleji. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, kari (pokud chcete ostřejší verzi, přidejte klasické pálivé kari) a koriandr.

Nechte provonět a poté vmíchejte červenou čočku opranou ve studené vodě. Zalijte vývarem a na mírném stupni vařte 15 minut.

Nakonec přilijte kokosové mléko a nechte ještě 5 minut táhnout. Uvařenou čočku můžete nakonec promixovat, ale není to nutné, protože během vaření dostatečně změkne.

Pánev rozehřejte, vsypte rýži a krátce orestujte. Zalijte ji 400 ml vody a vařte 15-20 minut doměkka. Rýži podávejte s čočkou a podle chuti zakápněte šťávou z limetky.

Dobrou chuť!

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit