Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Club sendvič

Příprava nejklasičtějšího a nejznámějšího typu sendviče je překvapivě jednoduchá.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Jak tento populární sendvič vznikl? Traduje se, že jeho historie sahá až do roku 1894! Tehdy se poprvé objevil v jednom kasinu v americkém New Yorku, přesněji v Saratoga Club House. Byl tedy především výsadou mužů. Ti si ho oblíbili z toho důvodu, že nemuseli odkládat své karty a mohli dál vesele pokračovat ve hře.

Suroviny na 4 sendviče:

12 plátků většího tmavého toustového chleba
200 g grilovaných krůtích prsou
8 plátků anglické slaniny
150 g kvalitní šunky
150 g (4 plátky) oblíbeného sýra (eidam, ementál)
4 rajčata
1 ledový nebo hlávkový salát
4 kyselé okurky
1 sklenice Hellmann’s Majonéza Originál
několik špejlí
sůl, pepř a olivový olej na dochucení

Postup:

Krůtí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a ogrilujeme. Upečené maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
Plátky chleba opečeme na grilovací pánvi nebo v toustovači. Na spodní plátek opečeného chleba mázneme jemnou vrstvu majonézy, přidáme plátky kvalitní šunky, na kolečka pokrájená rajčata, omyté listy salátu, dokřupava opečenou anglickou slaninu a potřeme další jemnou vrstvou majonézy. Přiklopíme druhým plátkem opečeného chleba a opět potřeme jemnou vrstvou majonézy, přidáme plátek sýra, ugrilované kousky krůtích prsou, salát a poslední jemnou vrstvu majonézy. Přiklopíme třetím plátkem chleba, pořádně přitiskneme a protilehlé konce propíchneme špejlí. Rozkrojíme napůl a podáváme s kyselou okurkou.

TIP: Club sendvič se velmi často podává s hranolky nebo chipsy. Zkuste si k němu ale opéct kousky domácích amerických brambor a doplnit menší porcí salátu Coleslaw.

×