Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborový salát 3: S krevetami

Při labužnické variantě bramborového salátu si můžete zavzpomínat na prázdniny ve Středomoří – však od Vánoc už to k létu uteče jako voda a dovolená tu bude zas!

Pro 4 osoby potřebujeme: 6 velkých brambor, 200 g másla, 500 g vařených oloupaných krevet, 100 g vypeckovaných oliv, 
4 lahůdkové cibulky, 4 lžíce majonézy, mletý pepř, sůl

Troubu předehřejeme na 180 °C. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 3 mm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, na každý plátek brambory přidáme plátek másla a pečeme v troubě asi 20 minut.

Upečené brambory promícháme s krevetami, nasekanou cibulkou a olivami a podle chuti osolíme a opepříme. Salát rozdělíme na porce a každou ozdobíme lžící majonézy.

Foto: Archiv Burdy (1)