Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlé silvestrovské pohoštění: Pečené minibrambůrky

Chcete pro hosty na novoroční večírek připravit skvělé pohoštění, které nestojí majlant? Minibrambůrky jsou přesně to pravé pro vás.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Recept je na 4 porce (8 jednohubek)

Suroviny:

8 miniaturních brambor i se slupkou
2 větší stroužky česneku
snítka rozmarýnu
2 lžíce majonézy Hellmann’s Originál
hrubozrnná sůl
pepř

Postup:

Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a pečeme asi 25 minut v troubě při 180 °C. (Můžeme je také uvařit ve vodě). Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme tak, až se kříž nahoře otevře, a naskládáme na plech s pečicím papírem.

Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220 °C a grilujeme dozlatova (asi 5 minut). Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.

Doporučená videa z partnerského webu z Lifee.cz:
×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit