Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Když rostou houby, je skoro povinnost připravit je k večeři. Recept s hořčicí, masem a balzamikem je tak skvělý, že budete mít boule za ušima. Pokud jste čerstvé houby nesehnali, můžete použít žampiony.

Ingredience:

2 steaky z vepřové panenky
8 lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce hořčice
150 g bílých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
150 g žampionů portobello(lze nahradit lesními dle chuti)
150 g hnědých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
2 lžíce másla
60 ml chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ostrým nožem nejprve panenku překrojte napůl a poté podélně krájejte na tenké proužky. V míse maso smíchejte s hořčicí.

2. Na čistém prkénku nakrájejte všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtyři lžíce olivového oleje. Přidejte houby a smažte 3–4 minuty, osolte a opepřete. Následně přidejte máslo a chilli balzamikový krém a vařte, dokud omáčka nezesklovatí.

3. Na další pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, na kterém opečete vepřovou panenku. Smažte ji po dobu 6–7 minut, poté osolte a opepřete.

4. Panenku vyjměte z pánve, podávejte s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobte nasekanou pažitkou.