Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Když jsme foodblogerské duo Kublanka požádali o recept, který je nejvíce vystihuje, bez přemýšlení nám dali tento. Pálivé italské špagety prý milují nejen oni, ale také jejich dva malí synové.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Manželé Kuba a Blanka, které možná znáte z blogu Kublanka, se s námi podělili o svůj nejoblíbenější recept. Spaghetti aglio, olio e peperoncino prý vaří často – kromě toho, že jsou chutné a milují je i jejich dva synové, stojí pár korun a máte je hotové raz dva. Zkuste je taky, potřebujete jen:

16935612_10209087505886377_1171184876_o

Recept je na 4 porce.

Ingredience:

450 g sušených špaget
60 ml olivového oleje
1–2 červené chilli papričky, nakrájené najemno
6 stroužků česneku, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
sůl

ČTĚTE TAKÉ: 13 českých restaurací, které musíte navštívit alespoň jednou za život

Postup:

Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente. Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek spolu s chilli papričkami a nechte krátce orestovat. Podlijte zhruba polovinou naběračky vody z těstovin a míchejte, dokud nevznikne emulze.

Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je do pánve s omáčkou, posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou a promíchejte. Ihned podávejte.

Tip redakce: Minulý měsíc jsme se podívali do domovů několika známých českých foodblogerů. Mrkli jsme se do kuchyně Kublanky, Kitchenette a Bjukitchen. Chcete-li se podívat, jak to u nich vypadá, a přečíst si, co jim v ledničce nesmí chybět, kupte si březnový Svět ženy. Je aktuálně na stáncích.

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit