Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Chřestový chléb

Recept: Chřestový chléb

Vychutnejte si lahodné stonky v křupavém pečivu, které chutná skvěle samo o sobě. Dlouho ale neváhejte, chřestová sezona netrvá dlouho…

Ingredience:

100 ml olivového oleje, 250 g chřestu, očištěného a nasekaného, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce lístků tymiánu, 3 velká vejce, 100 ml mléka, 100 g sušených rajčat, nahrubo nasekaných, 100 g sýra Gruyere, nastrouhaného

Postup:

Do mísy dejte chřest, rajčata a sýr, vejce prošlehejte a vmíchejte do směsi, vlijte olej, mléko a nakonec umíchejte těsto přidáním prosáté mouky s kypřicím práškem. Dobře propracujte vařečkou. Propracované těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 45–50 minut v troubě předehřaté na 175 °C.

Tip redakce: Více receptů z chřestu najdete v nové kuchařce Chřest v hlavní roli od Mirky van Gils Slavíkové (vydává Ikar, na bux.cz koupíte za 261 Kč).