Ingredience:
100 ml olivového oleje, 250 g chřestu, očištěného a nasekaného, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce lístků tymiánu, 3 velká vejce, 100 ml mléka, 100 g sušených rajčat, nahrubo nasekaných, 100 g sýra Gruyere, nastrouhaného
Postup:
Do mísy dejte chřest, rajčata a sýr, vejce prošlehejte a vmíchejte do směsi, vlijte olej, mléko a nakonec umíchejte těsto přidáním prosáté mouky s kypřicím práškem. Dobře propracujte vařečkou. Propracované těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 45–50 minut v troubě předehřaté na 175 °C.
Tip redakce: Více receptů z chřestu najdete v nové kuchařce Chřest v hlavní roli od Mirky van Gils Slavíkové (vydává Ikar, na bux.cz koupíte za 261 Kč).