Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Božský kokosový dezert

Neobsahuje lepek ani laktózu, zato chutná tak dobře, že už nebudete chtít péct nic jiného.

Ingredience:

260 g mletých mandlí
40 g strouhaného kokosu
125 g třtinového cukru
70 g kakaového prášku
půl lžičky jedlé sody
250 ml kokosového nápoje Alpro
2 vejce
1 pomeranč
2 polévkové lžíce strouhaného kokosu na ozdobu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte suché přísady. Oddělte vejce a přidejte žloutky a kokosový nápoj ke směsi suchých přísad. Míchejte dohladka.

2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do těsta. Vymažte pekáč (nebo použijte pečicí papír) a nalijte do něj těsto. Pečte 30–35 minut. Po 30 minutách pečení zůstává konzistence dortu uvnitř krémová. Pokud budete dort péct o něco déle, bude sušší.

3. Nastrouhejte kůru z pomeranče. Čokoládový dort vyndejte z trouby a před podáváním nechte vychladnout. Rozkrájejte dort na stejné dílky a servírujte s pomerančovou kůrou a strouhaným kokosem.