Hot dog je nový burger! Ochutnejte 4 skvělé varianty párku v rohlíku
Je čas na změnu. Místo burgeru nebo klobásy si dejte tuhle americkou klasiku. Vybrat si můžete ze čtyř různých receptů.
Recepty jsou na 4 porce.
Americký hotdog
4 nožičky kvalitních hovězích párků4 brioškové bagetky
1/2 ledového salátu
100 g čedaru
10 g anglické slaniny
1 červená cibule
2 nakládané okurky
100 ml amerického dresinku Spak
Postup:
Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu si nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar si nastrouhejte na hrubším struhadle. Ledový salát nasekejte nadrobno. Bagetky si v půlce rozkrojte a opečte ze všech stran, poté do nich vložte párky a ty zasypte nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou a ledovým salátem. Nakonec přidejte dresink.
Hotdog Caesar
4 nožičky kvalitních krůtích klobásek4 francouzské bagetky
10 dkg anglické slaniny
1/2 římského salátu
1 lžíce majonézy
80 ml dresinku Spak Caesar
10 dkg parmazánu
6 filetů z ančoviček
šťáva z půlky citronu
Postup:
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte do křupava. Majonézu a dresink dejte do misky, přidejte citronovou šťávu, najemno nastrouhaný parmazán, filety z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Poté si nadrobno nakrájejte římský salát a smíchejte ho s dresinkem. Bagetky podélně nakrojte a opečte ze všech stran. Vložte do nich párky, na ně položte římský salát smíchaný s dresinkem a nakonec posypte orestovanou slaninou.
Asijský hotdog
4 kvalitní vepřové klobásky4 sezamové bagetky
snítky čerstvého koriandru
jarní cibulka
čerstvá chilli paprička
sladkokyselá omáčka Spak
šťáva z půlky limetky
1 větší mrkev
Postup:
Do sladkokyselé omáčky přidejte nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promíchejte. Bagetky podélně nakrojte a opečte ze všech stran, poté do nich vložte klobásky, na ně přidejte omáčku a nakonec posypte mrkví nakrájenou na tenké nudličky, nasekanou čerstvou chilli papričkou a pár lístky čerstvého koriandru.
Old school hotdog
4 kvalitní grilovací klobásky (bílé)4 bagetky sypané mákem
100 g kysaného zelí
2 nakládané okurky
3 cibule
klasická hořčice
Gourmet Ketchup Barbecue Spak
nakládané papričky jalapeño
nakládaná sladká kukuřice
Postup:
Cibuli nakrájejte na kolečka a orestujte dozlatova. Okurky a papričky jalapeño si nakrájejte na drobné kostičky. Bagetky si v půlce rozkrojte a opečte ze všech stran. Poté do nich vložte klobásky. Na klobásky položte kysané zelí a orestované cibulové kroužky a zasypte směsí okurek, papriček jalapeño a kukuřice. Nakonec přidejte barbecue kečup a hořčici.