Přejít k hlavnímu obsahu

Burger z červené řepy s volským vokem

Burger z červené řepy s volským vokem

Chcete jíst méně masa, ale bojíte se, že vašemu jídelníčku bude něco chybět? Tenhle burger dokazuje, že i bezmasé jídlo může chutnat přímo božsky.

Na burger:

2 ks středně velké červené řepy
1 lžíce hořčice Hellmann’s
1 lžíce sladké mleté papriky
hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
1 rohlík nakrájený na kostičky
1 dl zeleninového vývaru nebo mléka
1 žloutek
sůl a čerstvě drcený pepř dle chuti

Další suroviny:

2 lžíce oleje
2 burgerové housky
2 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky
1 rajče
2 kolečka cibule
2 vejce na volské oko

Postup:

Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.

Z hmoty vytvarujeme dvě placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.

Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.