Vejce pod sklem

Na 8 kalíšků potřebujeme:2 natvrdo uvařená vejce, 3 plátky drůbeží šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, hrst lístků rukoly, 2 lžíce rozpuštěné želatiny, 300 ml převařené vody, 3 lžičky světlého vinného octa, mletý bílý pepř, sůl

Želatinu rozmícháme s převařenou vodou, octem, solí a pepřem. Šunku nakrájíme na nudličky, vejce oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Hrášek necháme na sítku okapat a smícháme se šunkovými nudličkami.

Do kalíšků rozdělíme omytou a osušenou rukolu a želatinu. Do chladnoucí želatinové hmoty vmícháme šunku s hráškem. Nakonec do středu opatrně vložíme dílek vejce tak, aby část zůstala na povrchu. Necháme ztuhnout a vychladíme.

@svetzeny