Přejít k hlavnímu obsahu

Vejce pod sklem

Vejce pod sklem

Pokud vykoledujete tolik natvrdo vařených vajec, že nevíte, co s nimi, zkuste něco méně tradičního, než je obligátní vajíčkový salát.

Na 8 kalíšků potřebujeme: 2 natvrdo uvařená vejce, 3 plátky drůbeží šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, hrst lístků rukoly, 2 lžíce rozpuštěné želatiny, 300 ml převařené vody, 3 lžičky světlého vinného octa, mletý bílý pepř, sůl

Želatinu rozmícháme s převařenou vodou, octem, solí a pepřem. Šunku nakrájíme na nudličky, vejce oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Hrášek necháme na sítku okapat a smícháme se šunkovými nudličkami.

Do kalíšků rozdělíme omytou a osušenou rukolu a želatinu. Do chladnoucí želatinové hmoty vmícháme šunku s hráškem. Nakonec do středu opatrně vložíme dílek vejce tak, aby část zůstala na povrchu. Necháme ztuhnout a vychladíme.