Přejít k hlavnímu obsahu

Těstoviny s vinnou klobásou

Těstoviny s vinnou klobásou

Možná vás tahle kombinace překvapí, ale věřte nám. Vinná klobása, doplněná navíc o brokolici a voňavý fenykl, jde s těstovinami ruku v ruce.

Recept je pro 4 osoby. Příprava trvá asi 30 minut.

Ingredience:
400 g krátkých těstovin, např. penne, 1 brokolice rozdělená na růžičky, sůl a mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku, 1 lžička semen fenyklu (nemusí být), ½ až 1 sušená drcená chilli paprička, 500 g vinné klobásy, parmazán na ozdobu

Postup:
Dvě minuty před koncem varu těstovin k nim přidejte růžičky brokolice a společně dovařte. Slijte a nechte si asi 2 lžíce vývaru na později.
Rozpalte ve velké pánvi olej a vsypte česnek, fenykl a chilli. Zpěňte a do pánve vymačkejte po kouscích ze střívka klobásu. Opečte dozlatova a stáhněte z ohně.
Obsah pánve přesuňte k těstovinám s brokolicí, případně přidejte 1–2 lžíce vody z těstovin a všechno lehce promíchejte. Rozdělte do misek a posypte pepřem a parmazánem.

Tip redakce: Pokud nemáte rádi fenykl, klidně ho vynechte a směs ochuťte například čerstvými nebo sušenými bylinkami. Vinnou klobásu můžete příště nahradit italskými vepřovými klobáskami.