Sýrovo-cuketové cupcaky se sušenými rajčaty

(na 12 středních cupcaků)

Korpus:

100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 2 velká vejce nebo 3 menší, 100 ml plnotučného mléka, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 1 menší cuketa, 50 g strouhaného parmazánu (nebo více dle chuti), 100 g tvrdého sýra (čedar, gouda nebo váš oblíbený), 20 g sušených rajčat v olivovém oleji, bazalka, 50 ml rozpuštěného a zchladlého rostlinného tuku Hera máslová příchuť, sůl a pepř

Rajčatový krém:

70 g ricotty nebo krémového sýra, 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 5–7 lístků čerstvé bazalky, 10 sušených rajčat v olivovém oleji (osušených), 1–2 stroužky česneku, sůl a pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 ˚C. Nejprve prosejeme obě mouky společně s práškem do pečiva. Ve větší míse smícháme vejce, prosátou moučnou směs, mléko a rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová do hladkého těsta. Sušená rajčata, tvrdý sýr, cuketu a bazalku pokrájíme na menší kousky. Všechny nakrájené ingredience vmícháme do připraveného těsta společně se strouhaným parmazánem. Nakonec jemně ochutíme pepřem a solí.

Košíčky plníme do ¾ výšky a pečeme přibližně 20–25 minut, nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat v pečicím plechu a poté přendáme na chladicí mřížku a necháme zcela vychladnout.

V mixéru rozdrtíme na hladkou pastu sušená rajčata, bazalku, stroužky česneku a rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Směs osolíme a opepříme. Nakonec už jen zlehka vmícháme ricottu nebo krémový sýr.

Vychladlé cupcakes zdobíme rajčatovým krémem a lístkem bazalky.

@svetzeny