Přejít k hlavnímu obsahu

Sobotní pečení: Jablkovopudinkový koláč

Pokud máte rády šťavnaté dezerty, tento koláč je pro vás jako stvořený.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Příprava zabere asi 45 minut.

Na 12 kousků

Suroviny: 450 g listového těsta, hladká mouka na rozválení těsta, máslo na potření, 1 balíček kulatých piškotů, 1 kg jablek, 150 g cukru, trocha skořice, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 l plnotučného mléka, 3 sáčky vanilkového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, cukr moučka na posypání

    •    Listové těsto podsypeme hladkou moukou, rozdělíme na dvě části a vyválíme. Jednu část dáme na máslem vymazaný plech. Na těsto položíme piškoty a vrstvu oloupaných, nahrubo nastrouhaných jablek. Posypeme cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy.
    •    Z mléka, vanikového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou pudinkovou kaši. Za stálého míchání ji necháme zchladnout a pak ji rovnoměrně rozetřeme na koláč.
    •    Zakryjeme druhou částí listového těsta, kterou potřeme rozpuštěným máslem. Plech vložíme do trouby vyhřáté přibližně na 175 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.

Doporučená videa z partnerského webu z Lifee.cz:
×