Přejít k hlavnímu obsahu

Sladký víkend: Ovocné tartaletky

Tartaletky s ovocem chutnají skvěle a navíc jsou lehké. V létě tak přijdou vhod, když vás přepadne chuť na sladké.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Příprava tartaletek není nijak náročná, stačí jen trocha trpělivosti při výrobě křupavých košíčků, zručnosti při míchání lahodného vanilkového krému a fantazie při zdobení čerstvým ovocem. Podmínkou úspěchu jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Vše potřebné zakoupíte ve Wine Food Marketu.

Ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 30 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 200 g másla, 2 žloutky

Náplň: 1 vanilkový lusk, 400 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 5 žloutků, 50 g kukuřičného škrobu, 2 hrsti borůvek, hrst rybízu a 2 hrsti jahod (lze nahradit téměř jakýmkoliv ovocem, které máte rádi), želatina

Postup

1. Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, špetky soli a nakrájeného másla udělejte drobenku a poté ji zpracujte se žloutky na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočívat do ledničky na 30 minut.

2. Těsto vyválejte na cca 3 mm a vykrojte z něj kolečka o něco větší, než je průměr formy na košíčky. Vykrojená kolečka vmáčkněte do formiček a propíchněte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po upečení nechte košíčky pár minut stát ve formičce, potom je vyklopte a nechte úplně vychladnout.

3. Rozkrojte vanilkový lusk, vyjměte z něj semínka a vložte je do mléka. Přidejte cukr a směs přiveďte k varu. Za stálého míchání přidejte žloutky smíchané se škrobem. Pečlivě míchejte a vařte dvě minuty. Hotový krém dejte vychladnout.

4.Košíčky naplňte krémem, ozdobte sezonním ovocem a přelijte želatinou.

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit