Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Valentýnská bonboniéra

Vlastnoručně upečený dezert řekne víc než tisíc slov.

Ingredience na těsto:

• 250 g změklého másla
• 170 g moučkového cukru
• 5 žloutků
• 1 lžíce rumu
• 120 g hladké mouky
• 1/2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
• 2 balíčky pudinku s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
• 100 g nastrouhaných mandlí
• 5 bílků
• poleva, marcipán a další zdobení dle vlastní fantazie

Postup:

1. Na přípravu těsta v míse vyšlehejte máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudinkovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmíchejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2. Z těsta rozetřete slabou vrstvu (zbytek si ponechte) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložte do předehřáté trouby (elektrickou na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C, plynovou na stupeň 4) a pečte cca 5 minut (1 plát).

3. Na upečený plát přidejte slabou vrstvu těsta a opět pečte. Tento krok opakujte tak dlouho, dokud nespotřebujete všechno těsto.

4. Korpus nechte na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájejte na kostky.

5. Polevu připravte podle návodu na obale a nalijte do misky. Kostky namáčejte v polevě (nebo je potřete štětečkem) a nechte je ztuhnout.

6. Marcipán rozválejte na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujte srdíčka. Ozdobte jimi povrch kostek.