Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Pikantní tatarák podle italského šéfkuchaře

Recept: Pikantní tatarák podle italského šéfkuchaře

Tataráčky z různých druhů ryb jsou stále populárnější alternativou klasického hovězího tataráku. K vynikající chuti se přidávají četné bonusy pro naše zdraví, které konzumace čerstvých ryb nesporně přináší.

Šéfkuchař smíchovského Wine Food Marketu Gianfranco Iuorio doporučuje tatarák z tuňáka s pomeranči a hořčičnou omáčkou.

Počet porcí: 4

Ingredience na tatarák:

800 g tuňáka
30 g vlašských ořechů
kůra z jednoho pomeranče
čerstvá feferonka
olivový olej
sůl, pepř

Ingredience na dresink:

100 g olivového oleje
50 ml dijonské celozrnné hořčice
30 ml medu
šťáva z jednoho pomeranče

Postup:

Syrového tuňáka pečlivě očistíme a nakrájíme ho na plátky široké 1–1,5 cm. Tyto plátky pak nasekáme na jemné kousíčky.

Vedle si velmi najemno nasekáme vlašské ořechy, pomerančovou kůru a feferonku (pozor na míru její pálivosti). Nepoužíváme mixér, vše sekáme ručně. Tuto směs pak přimícháme k tuňákovi. Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

Ingredience na dresink smícháme dohromady a rozmixujeme. Podáváme s tatarákem.

77_1453818813_Tatarak_rozjedene_copy