Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Pikantní tatarák podle italského šéfkuchaře

Tataráčky z různých druhů ryb jsou stále populárnější alternativou klasického hovězího tataráku. K vynikající chuti se přidávají četné bonusy pro naše zdraví, které konzumace čerstvých ryb nesporně přináší.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Šéfkuchař smíchovského Wine Food Marketu Gianfranco Iuorio doporučuje tatarák z tuňáka s pomeranči a hořčičnou omáčkou.

Počet porcí: 4

Ingredience na tatarák:

800 g tuňáka
30 g vlašských ořechů
kůra z jednoho pomeranče
čerstvá feferonka
olivový olej
sůl, pepř

Ingredience na dresink:

100 g olivového oleje
50 ml dijonské celozrnné hořčice
30 ml medu
šťáva z jednoho pomeranče

Postup:

Syrového tuňáka pečlivě očistíme a nakrájíme ho na plátky široké 1–1,5 cm. Tyto plátky pak nasekáme na jemné kousíčky.

Vedle si velmi najemno nasekáme vlašské ořechy, pomerančovou kůru a feferonku (pozor na míru její pálivosti). Nepoužíváme mixér, vše sekáme ručně. Tuto směs pak přimícháme k tuňákovi. Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

Ingredience na dresink smícháme dohromady a rozmixujeme. Podáváme s tatarákem.

77_1453818813_Tatarak_rozjedene_copy

×