Recept: Kuřecí kebab

Recept je pro 4 osoby a jeho příprava vám zabere asi 35 minut.

Suroviny

300 g kuřecích prsou, 140 ml smetany ke šlehání, 1 nasekaný stroužek česneku, 3 nasekané snítky petrželky, 80 g másla, 1 jarní cibulka, 6 snítek pažitky, 1 nakládaná okurka, 1 kelímek zakysané smetany, sůl

Postup

1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky, vložte do mixéru a důkladně rozsekejte (maso se zároveň i promíchá). Přilijte smetanu, přidejte česnek a sůl a nechte robot běžet do té doby, než bude směs jemná a hladká. Potom přidejte nasekanou petrželku, promíchejte a vlhkýma rukama ze směsi vytvarujte válečky. Do každého z nich napíchněte špejli, která poslouží jako držátko.

2. Rozehřejte gril a kebaby na něm opečte dozlatova ze všech stran.

3. Cibulku a bylinky nasekejte nadrobno, okurku nakrájejte na malinké kostičky a vše promíchejte se zakysanou smetanou. Omáčku servírujte zvlášť, aby si každý mohl namáčet kebaby. Podávejte nejlépe s bramborami pečenými v troubě, které také můžete namáčet do omáčky.

@svetzeny