Přejít k hlavnímu obsahu

Otestováno redakcí: 3 nejchutnější letní saláty

Otestováno redakcí: 3 nejchutnější letní saláty

Ať už jste venku, u bazénu, nebo doma, v letním horku není nic lepšího než si dát jako hlavní jídlo osvěžující salát. Souhlasíte?

Fenyklový salát s granátovým jablkem a marinovaným lososem

Suroviny: 400 g čerstvého lososa, 2 limetky, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 1 fenykl, 1 salát lollo rosso, 1 granátové jablko, 6 lžic balzamikového krému (doporučujeme Kalamáta Papadimitriou s příchutí citronu a pomeranče), sůl, bageta / toustový chléb

Postup: Lososa nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme limetovou šťávou, olivovým olejem, lehce osolíme a necháme odležet cca 10 minut. Fenykl nakrájený na tenké plátky, natrhané listy salátu, zrníčka z granátového jablka promícháme se zálivkou z olivového oleje, soli a citrusového balzamikového krému. Salát podáváme s marinovaným lososem a rozpečenou bagetou nebo tousty.

Salát s kousky pečeného lososa s nakládaným chřestem, vejcem, mladými brambůrkami a špenátem s klasickým balzamikovým krémem

Suroviny: 400 g filetu z lososa, 8 stonků nakládaného chřestu, 4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce, 300 g mladého špenátu, 400 g malých nových brambor, 1 salát lollo rosso, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 5 lžic klasického balzamikového krému (doporučujeme Kalamáta Papadimitriou), sůl

Postup: Lososa nakrájíme na kostky 2x2 cm, osolíme a na pánvi opečeme společně s uvařenými mladými brambůrkami. Listy salátu smícháme s nakládaným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijeme zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli. Lososa s brambůrkami necháme lehce vychladnout a podáváme s dochuceným salátem.

Snimek_obrazovky_2015-08-19_v_11.57.03

Plátky červené řepy s kozím sýrem, medovým dresinkem s fíkovým balzamikovým krémem a ořechy

Suroviny: 2 červené řepy, 200 g kozího sýru, 4 lžíce medu, 3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou, 150 ml olivového oleje, sůl, 1–2 lžíce fíkového balzamikového krému (doporučujeme Kalamáta Papadimitriou)

Postup: Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky. Na dresink smícháme med, bílý balzamikový krém a olivový olej. Při podávání plátky řepy osolíme, pokapeme dresinkem a poklademe kozím sýrem a opraženými ořechy a na závěr zakápneme fíkovým balzamikovým krémem.

Snimek_obrazovky_2015-08-19_v_11.57.17