Inspirace Asií 2: Rýžové závitky s masem

Pro 4 osoby potřebujeme:6 listů čínského zelí, 1 kedlubnu nakrájenou na delší nudličky, 1 lžičku rýžového oleje, 200 g pečených kuřecích prsou, 12 plátků kulatého rýžového papíru

Na omáčku: 6 lžic sladké chilli omáčky, ½ lžíce ústřicové omáčky, 2 lžičky sójové omáčky

Zelné listy nakrájíme na proužky. Kedlubnu opečeme v rýžovém oleji. Maso nakrájíme na proužky. Pláty papíru namočíme, necháme změknout, osušíme a na každý položíme k jedné straně trochu zelí, kedlubny a masa.

Nejprve přeložíme boční strany papíru a pak vše srolujeme. Rolky rozložíme na pařáček vyložený pečicím papírem a vaříme v páře čtyři minuty. Suroviny na omáčku společně prošleháme. Rýžové závitky namáčíme v připravené pikantní omáčce.

Foto: Archiv Burdy (1)

@svetzeny