Přejít k hlavnímu obsahu

Bylinková ryba se salátem

Vyzkoušejte pokrm ve středomořském stylu.

Recept je pro 4 osoby a jeho příprava zabere asi 40 minut.

Suroviny

6 lžic panenského olivového oleje, 2 citrony, mořská sůl, mletý pepř, 400 g filetů z bělomasé ryby (například treska nebo halibut), 1 hrst čerstvého oregana, 8 zralých oválných rajčat nebo 800 g směsi jiných rajčat, 2 na tenké plátky nakrájené bulvy fenyklu, 2 lžíce balzamikového octa, 1 čerstvá červená chilli paprička, bez semen a na plátky

Postup

1. Ze 3 až 4 lžic oleje, trochy citronové šťávy, soli a pepře ušlehejte zálivku. Pokapejte jí rybu a posypte oreganem. Položte maso na rozpálený gril a opékejte 2–3 minuty. Pak odložte na nahřátý talíř.

2. Na salát pokrájejte rajčata na tenké plátky. Osolte je, opepřete a rozložte na talíře. Fenykl v misce pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte jej na rajčata.

3. Na salát položte grilované ryby. Pokapejte je balzamikovým olejem a posypte chilli papričkou a odloženými zelenými lístky natě fenyklu.

Doporučená videa z partnerského webu z Lifee.cz: