Přejít k hlavnímu obsahu

Quiche se šunkou a chřestem

Quiche se šunkou a chřestem

Quiche je slaný koláč francouzského původu. Správně se má připravovat z křehkého těsta, ale chcete-li si usnadnit práci, lze použít hotové těsto listové. I tak se budou strávníci oblizovat.

Na koláč o průměru 20 cm potřebujeme: 375 g listového těsta, 100 g chřestu, 4 plátky parmské šunky, 100 g lučiny, 3 vejce, 45 ml mléka, čerstvý pepř, sůl

Chřest očistíme, asi minutu povaříme ve slané vody, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení, na něj rozložíme listové těsto rozválené na placku silnou asi 5 mm, na ni urovnáme kousky chřestu a šunku. Lučinu, vejce a mléko opepříme, dobře prošleháme a nalijeme do formy. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25 minut. Více receptů najdete na www.matkyadcery.cz.

Foto: www.matkyadcery.cz (1)