Přejít k hlavnímu obsahu

Víkendové grilování II: Pstruh v papilotě

I ryba chutná hned lépe, když ji vylepšíte marinádou. Tahle je z piva a bude chutnat hlavně mužům.

Pro 4 osoby

Suroviny:

4 celí pstruzi zbavení vnitřností à 300 g
12 lžic světlého piva Velkopopovický Kozel 11
4 snítky tymiánu
4 lístky šalvěje
máslo
sůl
pepř
alobal

Suroviny na náplň:

240 g mrkve
120 g celeru
120 g petrželové natě
120 g řapíkatého celeru

Náplň:

Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na slabé nudličky. Řapíkatý celer nejprve oškrabejte škrabkou na zeleninu, tak abyste ho zbavili silných vláken na povrchu, a následně nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte jemně nasekanou petržel.

Postup:

1. Rybu zevnitř nasolte, lehce opepřete a naplňte připravenou zeleninou. Vezměte dostatečně velký plát alobalu, na kterém si přehnutím naznačte polovinu. Na jednu polovinu položte naplněného pstruha, přelijte 3 lžícemi piva, dejte na něj lístek šalvěje, snítku tymiánu a plátek másla. Druhou polovinu alobalu přehněte přes rybu, okraje přeložte a uzavřete tak, že je dvakrát přeložíte v šířce 1 centimetru a vždy zmáčknete prstem. Stejně postupujte u zbývajících stran. Výsledek má připomínat obálku.

2. Takto zabalenou rybu vložte na rozpálený gril, alobal se vám po malé chvíli nafoukne a od této chvíle bude pstruh za 13 až 15 minut hotový.