Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Hamburger se slaninou, čedarem a pečenou cibulkou

Máte chuť na šťavnaté maso s křupavou slaninou a nasládlou cibulkou v opečené bulce? Naučíme vás, jak si na zahradě připravit nejlepší burger.

Ingredience:

4 burger bulky
800 g mletého hovězího
200 g másla
8 plátků čedaru
2 červené cibule
BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
4 lžíce majonézy
2 rajčata
1 snítka petržele
8 plátků slaniny
listy salátu lollo biondo a rosso
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup:

Do mletého masa vmíchejte 100 g změklého másla, sůl a pepř. Z masa vytvořte čtyři placky cca 1 cm vysoké a nechte odležet. Bulky po vnitřních stranách namažte zbylým máslem. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a ty smíchejte s najemno nakrájenou petrželí, půlkou červené cibule a olivovým olejem, lehce osolte. Burgery z obou stran grilujte na rozehřátém grilu, v půlce pečení přidejte na gril plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a vše nechte řádně opéct. Před dopečením na každý burger položte 2 plátky čedaru a rozpečte bulky. Poté už vrstvěte – obě půlky bulky potřete majonézou, na spodní dejte listy salátu, pokapejte BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, salsou z rajčat, přidejte grilované burgery, slaninu, cibuli, znovu rajčatovou salsu a přiklopte.