Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Bezlepkové palačinky s jahodami

Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Vyzkoušejte bezlepkovou variantu této skvělé snídaně.

Ingredience (6–8 porcí):

150 g rýžové mouky Nutrifree, 130 g jáhlové mouky, 5 lžic rýžového sirupu, 1 lžička vanilkového extraktu, 450 ml kokosového mléka, 1/4 xanthanové gumy, 80 ml vody, 1 vejce, špetka soli, olej na smažení, vanička jahod na závěrečné dozdobení

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit. ­

K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky. ­

Tip redakce: Podávat můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovoříškový krém. Dozdobte jahodami.