Reklama
Rebarborový dort s tvarohem

Rebarborový dort s tvarohem

Právě teď vrcholí sezona rebarbory, která je zvlášť mezi českými hospodyňkami nesmírně oblíbená. A není se čemu divit. Recept na vynikající dort pro vás připravila známá blogerka Ella – Bohyně kuchyně a věřte, že stojí za to!

Suroviny na těsto:

450 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 200 g vychlazeného rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 4 žloutky

Suroviny na krém:

750 g plnotučného tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), 2 vejce, 250 g rebarborových stonků + 100 g třtinového cukru

Postup:

1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidejte žloutky a vychlazený rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Vypracujte pevné, nelepivé těsto a nechte ho minimálně hodinu odpočinout v lednici.

2. Těsto rozdělte na tři díly. Jeden z nich vraťte do lednice. Zbylé dva spojte a připravte si základ do rozevírací dortové formy o průměru 25 centimetrů a vyložte ji pečicím papírem. Ten do formy pěkně přivřete. Boky vymažte rostlinným tukem Hera a vysypejte polohrubou moukou.

3. Připravené těsto rozválejte do kruhu a dejte do formy. Těsto by mělo zakrýt dno i boky formy až po horní okraj. Těsto rozprostřete prsty a dno propíchejte vidličkou.

Rebarborové stonky oloupejte, nakrájejte na krátké špalíčky, dejte spolu s cukrem do hrnce a nechte povařit doměkka. Poté nechte vychladnout.

4. Všechny suroviny na krém včetně vychlazené rebarbory dejte do mísy robota a za pomoci šlehací metly vyšlehejte krém. Rebarbora se při šlehání rozpadne na malé kousky. Hotový krém (bez hrudek, vyšlehaný dohladka) vlijte do dortové formy na základ z těsta. Povrch uhlaďte. Formou několikrát bouchněte o pracovní desku, aby se z těsta dostal ven přebytečný vzduch.

5. Zbytek těsta z lednice nastrouhejte na hrubém struhadle. Těmito kousky posypejte povrch dortu. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45 minut.

Rebarborový koláč
Zapečené ovoce s ovesnými vločkami
Jahodový dort se šlehačkovou náplní
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Nemusíte jej jen namazat, popřípadě opéct. S plátky kvalitního ...

Rodič, dítě, internet: Jak zaujmout správnou roli v této rovnici?

Rodič, dítě, internet: Jak zaujmout správnou roli v této rovnici?

V mobilu, tabletu, doma i ve škole. Kdo není online, ten je odříznutý. Hlavně od ...

Mise zhubnu: 5 sportů, díky kterým kila letí dolu rychlostí blesku

Mise zhubnu: 5 sportů, díky kterým kila letí dolu rychlostí blesku

Nejvyšší čas dát si do těla, abychom pak ta těla mohly ukazovat ...

Před námi je volno! Tipy na výlety, které vás budou bavit

Před námi je volno! Tipy na výlety, které vás budou bavit

Extra prodloužený víkend je před námi. V duchu poděkujte Cyrilu, Metoději i Janu Husovi a...

5 intimních otázek, na které jste se vždy chtěla zeptat

5 intimních otázek, na které jste se vždy chtěla zeptat

Dnes a denně zaznívají v gynekologických ordinacích dotazy ohledně intimního ...

zasepohromade
Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama