Reklama
Autor: Archiv Burdy

Marinované králičí nožky s hráškem

Králičí maso je dietní, jemné a lahodné. Škoda že se při jeho přípravě většinou omezujeme jen na pár tradičních receptů. Možností je víc, vyzkoušejte něco nového!

Pro 4 osoby potřebujeme:

8 předních králičích nohou nebo 4 stehna, 3 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 5 větviček tymiánu, 80 ml olivového oleje, 800 ml kuřecího vývaru, 10 ml suchého bílého vína, 800 g zeleného hrášku (čerstvého či mraženého), mletý pepř, sůl

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Vmícháme pepř, hořčici a otrhané lístky ze 3 větviček tymiánu. Směsí potřeme maso a pod fólií ho necháme v lednici 4 hodiny odpočívat.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm zprudka ze všech stran opečeme. Když je pěkně červené, vyjmeme ho, do výpeku vložíme cibuli a krátce orestujeme. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme zbylý tymián a podlijeme vývarem. Zmírníme příkon tepla a pod poklicí dusíme asi 75 minut. K měkkému masu přidáme hrášek, zalijeme vínem, zesílíme příkon tepla a bez poklice vše vaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Teprve až si uvaříte domácí džem z pokladů ze zahrádky nebo z toho, co jste ...

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Zpříjemněte si teplé večery skvělým ovocným drinkem, který zvládnete...

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama