Reklama
Borůvkový štrúdl z mascarpone

Borůvkový štrúdl z mascarpone

Připravte si oblíbenou klasiku trochu jinak. Stačí vám k tomu jen pár borůvek z lesa.

Recept na tento dezert nám exkluzivně prozradila kavárna Café Štrúdl, kterou najdete v Českém Krumlově.

Ingredience:

500g balení listového těsta
500 g borůvek
200 g mascarpone
130 g moučkového cukru
2 rozšlehaná vejce + 1 žloutek
1 kelímek smetany ke šlehání

Postup:

Mascarpone promícháme se žloutkem a 50 g cukru. Je důležité míchat opatrně, aby se hmota nesrazila a zůstala krémová. Na závěr přidáme čerstvé borůvky, které promícháme se zbylým moučkovým cukrem.

Takto připravenou směs naneseme na rozválený plát listového těsta, který jsme před tím potřeli rozšlehaným vejcem z vnitřní strany a důkladně zavineme, aby směs nevytekla ven. Celý závin opět potřeme rozšlehanými vejci a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut. Nakonec vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhé konzistence. Závin podáváme s čerstvou šlehačkou a omáčkou z borůvek (viz Něco navíc).

Něco navíc
Při použití mražených je důležité nechat borůvky rozmrznout a vycedit šťávu (tu lze svařit s cukrem do konzistence sirupu a využít jako omáčku, kterou můžete přelít štrúdl).

TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Teprve až si uvaříte domácí džem z pokladů ze zahrádky nebo z toho, co jste ...

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Zpříjemněte si teplé večery skvělým ovocným drinkem, který zvládnete...

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama