Přejít k hlavnímu obsahu

5 tipů, jak lehce shodit nabraná kila po čtyřicítce: Tahle pravidla musíte dodržovat každý den!

Info ikona
hubnutí po 40

Čtyřicítka je sice krásný věk, jen vám možná tu a tam přibude nechtěný faldík a zbavit se ho trvá déle, než jste byla zvyklá. Co s tím? Poradíme vám, jak shodit kila, která přicházejí spolu s věkem, že vám bude postavu závidět i dvacítka!

Nestane se to sice ze dne na den, ale tělo se s přibývajícím věkem začne pomalu přepínat do pomalejšího chodu spalování. A proto je čím dál snadnější kila nabrat a čím dál těžší je shodit. Pokud jste se přehoupla přes magickou čtyřicítku, chtělo by to udělat v životě pár změn. A figuru vám budou závidět i mladší ročníky. 

1. Pořádek v těle

Omezte nebo z jídelníčku úplně vyškrtněte bílé pečivo, sladkosti, uzeniny, šunku, kravské mléčné výrobky a sladké nápoje a naopak využívejte sílu zeleninových a ovocných šťáv – ideálně kombinace jablka a červené řepy. Pokud do jídelníčku přidáte semínka, jste na nejlepší cestě začít hubnout.

6 důvodů proč muži mají rádi ženy starší 40 let: Překvapí vás, co je činí neodolatelnými

Řadě mužů imponují starší partnerky. Vůbec se jim nelze divit, protože ženy starší 40 let mají co nabídnout. Víte, jakých 6 věcí je činí vysoce atraktivními? Řada mužů nám dá jistě za pravdu, že v těchto ohledech jsou ženy nad 40 let prostě úžasné.
svetzeny.cz

2. Bez bílkovin to nejde

Ukazuje se, že největším nešvarem ve výživě českých žen je nedostatek bílkovin. Při hubnutí je potřeba dodat tělu 1,3 až 1,5 g bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti. A nebojte se, nemusíte jíst jen maso! Bílkoviny najdete v rybách, vaječném bílku, v tofu, tempehu, červené čočce, cizrně nebo hrachu. Z mas je ideální krůta a králík. Abyste zhubla, měly by být bílkoviny obsaženy alespoň ve třech jídlech denně, ryby a maso stačí do jídelníčku začlenit maximálně jednou denně,“ doporučuje Martin Škába. 

3. Naordinujte si zdravé tuky

Další hrubou chybou je minimální přísun zdravých tuků. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny najdete především v rybách, proto jsou známé jako „rybí tuk“,  a také v rostlinných olejích (zejména ve lněném a makadamovém). Taková ryba se salátem se zálivkou z makadamového oleje je ideálním tipem na oběd či večeři.

Vysoký krevní tlak: Omezte konzumaci těchto potravin ještě dnes, předejdete tak selhání ledvin, zhoršení zraku a infarktu

Vysokým krevním tlakem podle odhadů trpí až dva miliony Čechů. Mnozí z nich to ale ani neví, jelikož jim to nezpůsobuje žádnou bolest. Na vině je zejména jedna konkrétní potravina, které Češi jedí příliš velké množství, víte, která to je? Omezte konzumaci těchto potravin ještě dnes, předejděte tak selhání ledvin, zhoršení zraku a infarktu.
svetzeny.cz

4. Sledujte etikety potravin

Nejvyšší čas dávat do košíku jen zdravé potraviny. Při nakupování čtěte složení.  Potraviny, kde je na prvních místech uváděn „cukr“, „glukózofruktózový sirup“, „invertní sirup“ nebo „třtinový cukr“, raději vůbec nekupujte.  Všechny tyto složky se rychle ukládají do těla formou tuku. Preferujte výrobky s celozrnnou moukou. 

5. Cvičte efektivně!

Aby cvičení mělo hubnoucí efekt, musíte správně kombinovat aerobní pohyb (sem patří běh, chůze nebo třeba spinning) s anaerobním (posilování). Nejlepších výsledků dosáhnete při aerobním cvičení 3x až 4x týdně po 75 minutách a při 20 minutách posilování 2x týdně.